Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Noorse politie deelt foto’s van schoenen mogelijke ontvoerder miljonairsvrouw voor cryptomunten

De Noorse politie heeft tijdens een persconferentie foto’s gedeeld van schoenen die de mogelijke ontvoerder van de vrouw van één van de rijkste zakenmannen van het land heeft gedragen.

In de woning van Anne-Elisabeth Hagen heeft het onderzoeksteam afdrukken van sportschoenen gevonden. De agenten hebben ontdekt dat de afdruk van de zool aan twee soorten sportschoenen van hetzelfde merk kan toebehoren en hoopt op tips. Er is een foto gedeeld in de hoop dat mensen met bruikbare tips komen omtrent de ontvoering en mogelijke dader of daders.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen verdween op 31 oktober 2018 uit de woning in Lørenskog. Falkevik is de echtgenote van mulitmiljonair Tom Hagen, een van de rijkste mannen van Noorwegen. De ontvoerders lieten destijds een briefje achter waarin omgerekend 9 miljoen euro aan cryptovaluta werd geëist.

In juni van dit jaar maakte de politie bekend dat ze ervan uit gaan dat de vrouw in oktober al is vermoord en dat haar ontvoering in scène is gezet. Twee weken na de bekendmaking van de politie kreeg de familie bericht van de ontvoerders. Volgens Noorse media werd geëist dat er een bedrag van 100.000 euro betaald zou worden voor een levensteken. Kort daarna werd og een bedrag van een miljoen euro geëist van Tom Hagen. Of hij ook betaald heeft is niet bekend.

Volgens de familieadvocaat is na het laatste contact gebleken dat Falkevik Hagen nog in leven is. Tijdens een persconferentie werd verder bekendgemaakt dat er op 8 juli contact is geweest met de mogelijke ontvoerders.