© Instagram

Observaties recherche leiden naar pand met grote wietkwekerij op twee etages, stapels cash en een Rolex

De politie heeft na observaties onder meer een wietkwekerij opgerold en tienduizenden euro’s cash en een Rolex in beslag genomen.

De recherche startte in december 2021 een onderzoek naar een 32-jarige man uit Leiden, vanwege het vermoeden dat hij zich bezig zou houden met de productie van en handel in verdovende middelen, vuurwapens en witwassen. Tijdens het onderzoek werd op 24 maart besloten om de verdachte te observeren en te volgen. Die middag werd gezien dat de verdachte naar een loods in Hoek van Holland reed en daar met een aantal andere mannen naar binnen ging.

De politie kwam in actie en een arrestatieteam is vervolgens de loods binnengevallen en hield drie mannen, waaronder de Leidenaar, aan. In de loods werd, verdeeld over twee etages, een in werking zijnde wietkwekerij aangetroffen met ruim 650 planten. Na de aanhouding is een doorzoeking gedaan in de woning van de Leidenaar. Daar werd ruim 50.000 euro cash, een kilo drugs, een Rolex en drie auto’s aangetroffen en in beslag genomen.

Van de drie aangehouden verdachten, naast de Leidenaar nog een 33-jarige man uit Delft en een 39-jarige Hagenaar, zijn er twee met een dagvaarding heengezonden. Zij zullen zich op een later moment moeten verantwoorden. De hoofdverdachte is voorgeleid aan een rechter-commissaris en zijn zijn voorlopige hechtenis is met 14 dagen verleng. Het onderzoek naar hennepteelt en witwassen is in volle gang.