De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

‘Observatieteam was getuige mislukte liquidatie in Diemen’

Een observatieteam (OT) van de politie is vermoedelijk getuige geweest van de mislukte liquidatie op Peter ‘Pjotr’ R. op 5 november aan de Fregat in Diemen en hebben alles van begin tot eind gezien.

Dat meldt misdaadnieuws.com op basis van twee bronnen. Dat verklaard dan ook de reden dat de verdachten vrij snel na de mislukte liquidatiepoging zijn aangehouden door de politie.

Mislukte liquidatie Fregat Diemen

Na de mislukte liquidatie vluchten de daders weg in een VW Golf of Polo in de richting van het Diemerbos. Nog dezelfde dag, een aantal uur later, werden op verschillende plaatsen in Amsterdam vier verdachten van 26, 27, 30 en 33 jaar oud aangehouden. Bij de invallen en doorzoekingen zijn vuurwapens, bivakmutsen en kogelwerende vesten aangetroffen en in beslag genomen. Ook de vluchtauto is teruggevonden door de politie in Amsterdam. De verdachten hebben nu heel wat uit te leggen als de gevonden spullen direct gelinkt kunnen worden aan de mislukte liquidatie op Peter ‘Pjotr’ R.

Liquidatie Stanley Hillis

Het is niet de eerste keer dat een observatieteam van de politie ongewild getuige is van een moordaanslag. In 2011 waren agenten aanwezig in een luisterpost naast de auto waarin Stanley Hillis werd geliquideerd. Hillis stond toen al enige tijd onder observatie. Ondanks dat er een observatieteam aanwezig was en een politiehelikopter kon de vluchtauto, een Volkswagen Transporter, met de daders erin ontkomen.