Oldtimers in beslag bij groot onderzoek naar diefstallen

Gisteren is een 46-jarige inwoner van Koningsbosch bij zijn woning aangehouden op verdenking van auto- en ladingdiefstallen en van heling en witwassen. Bij de actie zijn onder meer een aantal oldtimers in beslag genomen.

De aanhouding is het gevolg van een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland. De 46-jarige inwoner van Koningsbosch wordt verdacht van diefstal van een bestelbus in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen eind 2012.

Vervolgens werd met dit gestolen voertuig een lading merkkleding buitgemaakt uit een geparkeerde vrachtwagen. De gestolen bestelbus is later uitgebrand teruggevonden in het Duitse Neuss. Tevens wordt de man verdacht van diefstal van een lading laptops in Noordrijn-Westfalen in deze periode en het in bezit hebben van een Duitse stationwagen en een bestelbus die van diefstal afkomstig zijn.

Bij de actie dinsdagochtend zijn er meerdere doorzoekingen verricht. Zo is de woning van de 46-jarige verdachte grondig doorzocht en is er contant geld en administratie in beslag genomen. Ook zijn er doorzoekingen verricht in drie loodsen in Kerkrade, Vlodrop en Arensgenout. In de loods in Arensgenout zijn onder meer een scooter, zes oldtimers en een Ferrari aangetroffen.

De twee eigenaren van deze loods, een 69-jarige man en zijn vrouw, zijn als verdachten aangehouden na het aantreffen van de voertuigen. In een loods in Vlodrop vond de politie nog drie motoren en drie oldtimers. Alle aangetroffen voertuigen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek in deze is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl