Lijntjes cocaïne © crime nieuws

OM: Doodsoorzaak omgekomen arrestant in Houten is cocaïnevergiftiging

De 30-jarige man uit Nijkerk die na zijn aanhouding onwel is geworden en daarna overleden, is gestorven aan een cocaïnevergiftiging. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

De politie wilde de man vanwege zijn rijgedrag controleren. Hij ging ervandoor en na een achtervolging werd hij aangehouden in de Langestraat. Vervolgens werd de arrestant overgebracht naar het cellencomplex in Houten. Toen hij daar onwel werd, is de politie begonnen met de reanimatie, die daarna is overgenomen door het ambulancepersoneel. Korte tijd later overleed de man in het ziekenhuis en startte de Rijksrecherche een onderzoek.

Nu blijkt uit het toxicologisch onderzoek dat de man een hoge concentratie cocaïne in zijn bloed had. De forensisch patholoog heeft vandaag geoordeeld dat het overlijden van de man goed kan worden verklaard door de hoge concentratie cocaïne. Een tweede doodsoorzaak door ziekte wordt nog onderzocht.

De nabestaanden van de overleden arrestant en de betrokken politieambtenaren zijn vandaag geïnformeerd over deze bevindingen. De Rijksrecherche zet het onderzoek voort. De politieambtenaren zijn of worden in het onderzoek als getuigen gehoord. Na afronding hiervan zal de officier van justitie een eindbeslissing nemen.