Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

OM eist 15 miljoen euro van echtpaar uit Leeuwarden in grote drugs- en witwaszaak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft van een echtpaar uit Leeuwarden maar liefst 15 miljoen euro geëist. Dit zou volgens justitie verdiend met grootschalige cocaïnesmokkel- en handel.

De 52-jarige man werd op 22 mei 2017 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar in verband met grootschalige cocaïnetransporten, witwassen van crimineel verkregen vermogen en verboden wapenbezit. Zijn 55-jarige echtgenote heeft 2 jaar cel opgelegd gekregen voor betrokkenheid bij witwassen.

Bij justitie hebben ze berekend hoeveel het echtpaar in al die jaren heeft uitgegeven en is gekomen op maar liefst 15 miljoen euro. Daaruit bleek dat er vrijwel geen legale inkomsten waren maar er wel hoge uitgaven werden gedaan. Volgens het OM zou de man miljoenen euro’s cash hebben ondergebracht bij bekenden en familieleden.

Tegen hun eerder opgelegde celstraf inzake drugssmokkel-, handel en witwassen hebben de twee hoger beroep ingesteld en die zaak moet nog behandeld worden. De uitspraak inzake de ontnemingsvordering zal op 11 september plaatsvinden.