OM eist 20 jaar cel plus TBS tegen ‘levensgevaarlijke’ Arthur N.

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 20 jaar plus TBS tegen de levensgevaarlijke Arthur N. geëist. De 46-jarige verdachte wordt als zéér gevaarlijk beschouwd. Daardoor zat N. afgescheiden met een plastic schot tussen hem en zijn advocaat en werd hij ook nog eens omringd door agenten.

Arthur N. zou in oktober 2009 in Leusden een jeugdvriend met een mes om het leven hebben gebracht. Volgens justitie wilde hij ook zijn ex-vriendin in Nijkerk vermoorden.

Na zijn arrestatie wist N. in december 2009 te ontsnappen uit de koepelgevangenis in Arnhem door een bewaarder te gijzelen. Buiten kaapte hij een auto en verdween. Enkele dagen later kon hij in België in Luik worden aangehouden. Sindsdien zit hij vast in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

De verdachte weigert mee te werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC). Maar in een oud rapport over Arthur wordt gesproken over mogelijke psychopathische kenmerken.

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie (OM) een straf van 20 jaar cel plus TBS geëist tegen de 46-jarige Arthur N. ‘De 46-jarige Arthur Noach moet zo lang mogelijk uit de maatschappij verdwijnen’, aldus de officier van justitie.