Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 7,4 miljoen euro geëist van de 49-jarige Danny K. die eerder werd veroordeeld inzake witwassen.

K. werd op 22 juni 2017 door het Hof in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar jaar vanwege onder andere witwassen en leiding geven aan een criminele organisatie die zich bezighield met witwassen, afpersing, bedreigingen en zware mishandeling.

Uit onderzoek blijkt volgens de politie en justitie dat K. een buitensporig uitgavenpatroon had. De verdachte is in het verleden voor in totaal 17 en een half jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege diverse diefstallen, bedreigingen en een gewelddadige overval op een geldwagen. Justitie denkt dat hij daar miljoenen mee heeft verdiend.

In Nederland had de verdachte niets op zijn naam maar gaf volgens het OM wel aanzienlijke bedragen uit. Het ging onder meer om veel luxe zoals vakanties, inrichting van twee gehuurde appartementen, (gepantserde) auto’s, dure exclusieve merkkleding en horloges.

De laatst bekende inkomsten van K., zo’n 1600 euro in 2003, zijn van het totaalbedrag gehaald. Justitie eist nu om precies te zijn 7.364.975,51 euro. Van zijn (ex)vriendinnen eist het OM een ontneming van 3.173.567,16 euro en 71.433,95 euro.