© crime-nieuws.nl

OM eist ruim 6 miljoen euro van criminele Roma familie uit Den Bosch en Rosmalen

Het Openbaar Ministerie (OM) eist ruim 6 miljoen euro van een criminele Roma familie uit Den Bosch en Rosmalen.

Het onderzoek werd in juli 2011 al gestart na informatie dat er door de familie meerdere grote panden in Den Bosch waren aangekocht en dat er meerdere dure auto’s werden gebruikt. Dit alles terwijl niemand van de familieleden een betaalde baan had en het merendeel een uitkering genoot. Dat was volgens het OM reden genoeg om een strafrechtelijk onderzoek op te starten.

De ontnemingsprocedure loopt al jaren en dat heeft verschillende oorzaken. Het strafrechtelijk onderzoek is in 2012 en 2013 gevolgd door een financieel onderzoek, dat leidde tot een ontnemingsrapportage in april 2013. Die leidde uiteindelijk tot de ontnemingsprocedure, waar we in eerste aanleg in een afrondende fase zijn gekomen. Voorafgaand aan deze inhoudelijke zitting heeft er al een zogenoemde schriftelijke conclusiewisseling plaatsgevonden.

Justitie eist nu van tien personen en de stichting een bedrag van 6.839.437,15 euro. Elk persoon zal, als het aan het OM ligt, een bedrag van tonnen euro’s moeten betalen. Er wordt binnenkort uitspraak gedaan tegen de leden van de criminele Roma familie.