OM eist tot 6,5 jaar cel voor invoer cocaïne via Rotterdamse haven

Het Openbaar Ministerie(OM) in Rotterdam heeft woensdag tot 6,5 jaar cel geëist tegen acht verdachten voor de invoer van cocaïne via de Rotterdamse haven. Een van de verdachten was een medewerker van de Rotterdamse haven. Het onderzoek naar de verdachten startte in juni 2012 nadat agenten in de Tholenstraat in Rotterdam-Charlois ruim 20 kilo cocaïne en vuurwapens hadden gevonden tijdens een controle.

Die 20 kilo coke en meerdere vuurwapens werden in de nacht van 9 op 10 juni 2012 gevonden. Er zijn toen meteen zeven verdachten aangehouden. Het ging om twee Rotterdammers, drie Albanese mannen en twee mannen uit Equador.

Uit onderzoek bleek dat de cocaïne vlak voor de aanhouding van de zeven verdachten uit een container moest zijn gehaald. Omdat de politie vermoedde dat daar hulp van binnenuit voor nodig was, werd er onderzoek ingesteld. Het gevolg was dat er op 25 juni 2012 een 28-jarige medewerker van de haven kon worden aangehouden.

Bij de aanhouding van de 28-jarige man werd ook een geldbedrag, een Mercedes en een flatscreen televisie in beslaggenomen. Later werd ook een negende verdachte aangehouden, maar deze werd al snel weer vrijgelaten.

Gister eiste het OM gevangenisstraffen tot 6,5 jaar cel voor de invoer van cocaine.