Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

OM heeft 31 verdachten in het vizier in onderzoek Zwarte Piet blokkade snelweg A7

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft achttien personen opgeroepen om zich te melden vanwege betrokkenheid bij het blokkeren van de snelweg A7. Dit deden ze om te voorkomen dat er gedemonstreerd zou worden bij de intocht van Sinterklaas in Dokkum.

De nu opgeroepen personen worden allen verdacht van het versperren van een openbare weg, gevaar of hinder op de weg veroorzaken en het verhinderen van een demonstratie. Het OM heeft in totaal 31 personen in het vizier die betrokken zijn geweest bij deze actie.

De eerste verdachten hebben vandaag een brief gekregen om zich te melden bij de politie voor verhoor. Het is nog niet duidelijk wie er strafrechtelijk vervolgd gaan worden en wanneer de verdachten voor de rechter zullen staan.

Op 18 november 2017 werd de snelweg A7 geblokkeerd door verschillende personen. Midden op de weg remden ze waardoor het verkeer er achter noodgedwongen moest stoppen. Het doel was om bussen die onderweg waren naar Dokkum voor een demonstratie, tegen te houden. Na de blokkade is de demonstratie verboden vanwege angst voor een confrontatie.