Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

OM in hoger beroep inzake dodelijke mishandeling groep Nederlanders op Mallorca

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraken in de zaak rond de dodelijke mishandeling op Mallorca waarbij Carlo Heuvelman om het leven kwam.

In de nacht van 13 op 14 juli 2021 vonden er meerdere geweldsincidenten plaats in het uitgaansgebied van Mallorca. De eerste vechtpartij vond plaats bij café De zaak. Hierbij is een slachtoffer dusdanig geschopt, dat er volgens het OM sprake is van poging doodslag. Zes van de verdachten worden hiervoor vervolgd. Dezelfde mannen en een medeverdachte worden ook verdacht van het plegen van openlijk geweld bij hetzelfde café tegen vier andere slachtoffers. Dezelfde avond vond er enige tijd later opnieuw één geweldsuitbarsting plaats. Hierbij kwam Carlo Heuvelman om het leven.

Het OM heeft er volgens een woordvoerder kennis van genomen dat in de afgelopen periode door meerdere verdachten appèl ingesteld is en dat er dus een behandeling in hoger beroep zal volgen. Vandaag heeft het Openbaar Ministerie ook zelf hoger beroep ingesteld in de zaken van zeven verdachten die vervolgd zijn voor betrokkenheid bij de gewelddadigheden rondom de Bierexpress als gevolg waarvan de toen 27-jarige Carlo is overleden.