OM in Nederland start eigen onderzoek naar dodelijke mishandeling Gooise jongeren op Mallorca

Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland start een eigen onderzoek naar de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca.

Het OM wil achterhalen wat de rol is geweest van de groep Nederlanders die verdacht wordt van het dodelijk geweld. Het onderzoek loopt parallel aan een Spaans onderzoek in deze zaak. Het OM laat weten dat het vervolgen van de verdachten door justitie in Spanje zal plaatsvinden. Er is nog niet om uitlevering gevraagd van de verdachten.

Na de mishandeling van het 27-jarige slachtoffer zijn acht van de negen verdachten direct vertrokken naar Nederland. De negende werd aangehouden door de Spaanse politie en ondervraagd. Hij is weer vrijgelaten omdat uit beelden bleek dat hij niet betrokken was bij de mishandeling.

De groep Gooise jongeren viel volgens lokale media een groep van vijf Nederlandse vrienden aan in Playa de Palma. Drie van hen raakten gewond en de vierde verloor het bewustzijn. Terwijl Heuvelman zwaargewond op de grond lag werd hij nog hard tegen zijn hoofd getrapt. Hij is uiteindelijk overleden aan de gevolgen van hersenschade.