Het Openbaar Ministerie (OM) wil nu ook een verbod op motorclub No Surrender. Het verzoek is ingediend bij de civiele rechter in Assen.

Volgens het OM behoort No Surrender tot de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG), de clubs die zichzelf ook afficheren als de 1%-clubs. Die term wordt door verschillende motorclubs als geuzennaam gehanteerd en staat historisch voor de motorrijders die zich misdragen. Deze clubs zijn volgens justitie een bedreiging voor de openbare orde.

Ze cultiveren een gewelddadig imago, en gebruiken dat voor intimidatie en afpersing. Daarnaast zijn bestuursleden (samen met leden) van No Surrender structureel betrokken bij criminele activiteiten waaronder drugshandel, mishandelingen, intimidaties en afpersingen. De organisatie, structuur, uitstraling en hiërarchie van de club worden gebruikt om de criminele feiten te faciliteren en te vergemakkelijken. Ook binnen de clubs worden leden die zich in de ogen van de leiding misdragen of de club benadelen met geweld bedreigd en mishandeld, en moeten ze betalen als ze eruit gezet worden. Aldus het Openbaar Ministerie (OM).

Eerder werd motorclub Bandidos al door de rechter verboden. Die zaak loopt nog in hoger beroep. Afgelopen juni was motorclub Satudatah aan de beurt en is ook verboden na een rechtszaak. Tegen de Hells Angels loopt momenteel nog een procedure inzake een verbod.