Omstanders overmeesteren en pakken vuurwapen af van dronken man na ruzie bij café

In Tilburg is een man overmeesterd door omstanders na een bedreiging met een vuurwapen bij een café.

Bij de politie kwam dinsdagavond rond 20.10 uur melding binnen dat op de Goirkestraat een man door omstanders in bedwang werd gehouden die kort daarvoor een vuurwapen had gericht op een van hen. Het wapen lag inmiddels op de grond. Agenten hebben de verdachte, die een hoofdwond had, aangehouden.

Een 40-jarige man vertelde de politie dat hij met vrienden in een horecazaak was. Rond 20.00 uur kwam een dronken vervelende man de zaak binnen die klanten lastig viel. De aangever riep daarop tegen die man dat hij weg moest gaan. Tijdens een rookpauze buiten liep de woordenwisseling tussen hen hoog op waarna de dronken man een vuurwapen uit zijn tas haalde en richtte op het slachtoffer.

De man dacht niet na maar reageerde direct door de arm van de dreigende dronken man vast te pakken. Vervolgens pakte een van zijn vrienden het pistool af. In het wapen bleken later acht scherpe patronen te zitten. Vervolgens kwam de politie ter plaatse die de verdachte, een 28-jarige man uit Velp, arresteerde. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.