Een moeder en dochter werden afgelopen nacht in Den Haag bruut uit hun slaap gewekt door een verwarde man. De verdachte barricadeerde zich in de woning en heeft onder meer de waterkraan en gaskraan opengezet.

Rond 3.30 uur werd de politie gebeld dat er vanuit een woning aan de Werkhovenstraat gestommel en geschreeuw kwam. Ter plaatse bleek dat de bewoonsters in hun slaap zijn overrompeld door een man die plotseling in de woning stond en met ze in gevecht ging. Nadat de vrouw en haar dochter erin slaagden de woning te verlaten, waarbij de man hen van de trap duwde, verschanste de man zich in de woning en barricadeerde de voordeur.

De politie heeft meerdere pogingen gedaan om hem naar buiten te krijgen maar telkens weigerde hij. Op een gegeven moment stond hij zelfs naakt op het balkon blokfluit te spelen en besprenkelde zich met een onbekende vloeistof. De man werd uiteindelijk door een arrestatieteam aangehouden in de woning. In de woning had hij zowel de gaskraan als de waterkraan opengezet. Ook had hij vernielingen aangericht.

Omdat de man, mogelijk bij het betreden van het portiek, gewond was geraakt, werd hij onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd en behandeld aan zijn verwondingen. De man zit vast en zal zodra het kan worden verhoord. De bewoonsters van de woning zijn opgevangen bij buren. Zij raakten niet ernstig gewond en hebben inmiddels op het politiebureau aangifte gedaan tegen de hen onbekende man.