Onder meer 200 kilo softdrugs, € 50.000,- cash & dure auto’s in beslag genomen in onderzoek naar drugstransport

De recherche heeft na uitvoerig onderzoek een internationaal drugstransport onderschept en vijf verdachten aangehouden. In totaal werd ruim 200 kilo softdrugs, 1 kilo harddrugs, een vuurwapen en een hoeveelheid contant geld in beslag genomen.

De zaak kwam aan het licht toen in 2012 een Nederlandse vrachtwagenchauffeur werd aangehouden door de Franse politie. In zijn vrachtwagen werd ruim 14 kilo harddrugs gevonden. Onderzoek wees uit dat de vrachtwagen was van een transportbedrijf in Uithoorn. Begin 2013 startte de Amsterdamse recherche een onderzoek naar het bedrijf. Opnieuw werd een Nederlandse chauffeur in Frankrijk aangehouden omdat hij harddrugs bij zich had. Dit keer ging het om 3 kilo cocaïne. Ook deze chauffeur was werkzaam bij het transportbedrijf.

Op 2 april 2013 werd een inval gedaan bij het bedrijf. In een aantal dozen werd ruim 60 kilo softdrugs aangetroffen en 1 kilo harddrugs. Naast de inval in het bedrijf werd ook een inval gedaan in een woning aan het Zeebruggeplein in Amsterdam. Daar werd ruim 150 kilo softdrugs en een vuurwapen gevonden.

Het transportbedrijf is inmiddels gesloten door de gemeente. Twee dure auto’s zijn in beslag genomen eveneens € 50.000,- aan contanten.

Bron: Politie