Onder meer 55 kilo wiet, handgranaten & automatische wapens in beslag genomen bij leden MC Trailer Trash Travellers

Dinsdag 26 maart heeft de politie op diverse plaatsen in Zuid-Holland 18 verdachten aangehouden op verdenking van afpersing. De verdachten zijn allen lid of gelieerd aan MC Trailer Trash Travellers.

In de vroege ochtend van dinsdag 26 maart zijn de 18 verdachten aangehouden in Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Hellevoetsluis, Wassenaar, Achthuizen, Schiedam en Vlaardingen. Hun woningen zijn allen onderzocht. Daarnaast is ook zoeking gedaan in panden in Leiden en Den Haag. In deze laatste stad is het clubhuis van de Trailer Trash Travellers doorzocht. In verscheidene panden werden spullen aangetroffen die afkomstig zijn uit het clubhuis van MC Pegasus. Het doel van de zoekingen was het verzamelen van informatie over de vermeende afpersing.

In een woning in Leiden werden 6 wapens waaronder 2 automatische wapens aangetroffen. Ook werden enkele handgranaten, explosieven en twee kogelvrije vesten met daarop ‘politie’ gevonden. Eveneens in Leiden werd een kleine wietplantage aangetroffen en geruimd.

In een woning in Schiedam werd ruim 50 kilo aan wiet toppen ontdekt en in beslag genomen. In een woning in Rijnsburg nam de politie 5 kilo toppen in beslag. Ook werd een hoeveelheid vuurwerk ontdekt en in beslag genomen in een pand in Den Haag.

Daarnaast zijn nog enkele goederen geplukt. Waaronder een boot inclusief trailer, twee auto’s, twee motoren en een grote hoeveelheid contant geld.