Onder meer vuurwapens, chemicaliën en duizenden sigaretten ontdekt in containers

Donderdag 28 maart heeft de politie op een terrein aan het Haefland in Brunssum in verschillende containers onder meer een aanzienlijke hoeveelheid sigaretten, chemicaliën en tien vuurwapens ontdekt en in beslag genomen.

Het onderzoek naar de containers werd gestart naar aanleiding van binnengekomen informatie over mogelijke chemicaliën die in een container zou liggen. Daarop werd besloten om de betreffende containers te doorzoeken.

In de eerste container die de politie doorzocht was het al gelijk raak. Daar troffen ze een hoeveelheid chemicaliën aan. Deze waren vermoedelijk bestemd voor de productie van cocaïne. In andere containers werden in totaal zo’n 40.000 sigaretten en tien vuurwapens aangetroffen. Ook werd materiaal voor het opzetten van een wietplantage gevonden.

Tevens werd € 4.000, 2 kilo amfetamine, een motor en een gestolen scooter aangetroffen en in beslag genomen. In totaal werden acht containers opengebroken en doorzocht.

Het onderzoek vond plaats in samenwerking met de FIOD en de douane. Een man uit Brunssum is aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.