Ondergrondse geluidsdichte kinderkamer ontdekt door Noorse politie

De politie in Noorwegen heeft een 40-jarige man aangehouden die in zijn kelder een geluidsdichte kinderkamer had gebouwd. In de huiveringwekkende ondergondse kinderkamer lagen twee bedjes, speelgoed, een koelkast en was er ook een toilet. De muren waren bedekt met dikke tapijt zodat niemand iets kon horen.

De Noorse politie gaf donderdag foto’s vrij van de ondergrondse kinderkamer. “De kamer is klaarblijkelijk gebouwd om er voor langere tijd ongemerkt een of meerdere kinderen te kunnen vasthouden”, aldus politiechef Julie Dalsveen tegen het Noorse televisiestation TV2.

Het lijkt erop dat de 40-jarige brwoner zich voorbereid had om een kind te ontvoeren. Agenten troffen op zijn navigatiesysteem de adressen en namen aan van zeker 70 kinderen in Noorwegen en Zweden. De gegevens heeft hij vermoedelijk verzameld via social media. De man heeft zelfs de route naar zeker vijftig woningen van slachtoffers al verkend.

Ondanks dit alles is de man inmiddels weer op vrije voeten. Volgens de politiechef zal het nog lastig worden om hem op dit moment te vervolgen. “Het is een buitengewoon zorgwekkende zaak, maar we hebben op het moment nog niets gevonden dat erop duidt dat er daadwerkelijk iets strafbaars is gebeurd in de kelderruimte of op de huisadressen die de verdachte heeft bezocht.” Aldus de politiechef.

ondergrondse kinderkamer noorwegen  pedo