O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Grote ondergrondse wietplantage opgerold in Deventer na inbraak

In een pand aan de Harderwijkerstraat in Deventer is in de nacht van dinsdag op woensdag na een inbraak een grote ondergrondse wietplantage opgerold. Drie mannen zijn aangehouden op verdenking van insluiping.

Een beveiliger meldde naar aanleiding van een tip van een buurtbewoner een verdachte situatie bij het pand. Politieagenten gingen ter plaatse en hielden twee verdachten, een 21-jarige man uit Zutphen en een 25-jarige man uit Doetinchem, aan. Het tweetal wordt verdacht van insluiping en waren in het bezit van inbrekerswerktuigen.

In de directe omgeving troffen agenten een derde verdachte, een 34-jarige man uit Didam, aan. Ook hij is aangehouden op verdenking van insluiping. De drie verdachten werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de zoekactie viel het agenten op dat in en rondom het pand een nogal sterke wietlucht hing. Na verder onderzoek ontdekten ze in een andere gedeelte een grote ondergondse wietplantage met circa 2.500 planten erin. De politie onderzoekt heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak en hennepteelt.