© Politie

Ondernemingsraad politie treedt terug na geldverspilling aan champagneontbijtjes

De leden van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie zijn maandagavond opgestapt naar aanleiding van een onderzoek, waaruit naar voren kwam dat er aanzienlijke geldbedragen uit het budget zijn verspild aan onder meer overnachtingen met champagneontbijt.

Het gros van het budget van 1,6 miljoen euro ging op aan luxe diners, feesten, partijen, overnachtingen inclusief champagneontbijt en het inhuren van imagocoaches. ‘Er was sprake van ondoelmatige en in toenemende mate disproportionele uitgaven’, aldus korpschef Erik Akerboom.

‘We hebben gewacht op de conclusies van de korpschef en onderschrijven deze. Wat er is gebeurd raakt de geloofwaardigheid van de medezeggenschap. Het vertrouwen is beschadigd. We betreuren het dat onze collega’s op straat worden aangesproken op de ontstane situatie rondom de COR’, aldus een verklaring.

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft opdracht gegeven tot een extern onderzoek naar de rol van Bouman bij de aanzienlijke geldverspilling door de Centrale Ondernemingsraad. Het is nog niet duidelijk wie het onderzoek gaat doen en hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen.