Onderzoek gewapende gijzeling Apple Store Amsterdam gaat door ondanks dood gijzelnemer

Het onderzoek naar de gewapende gijzeling in de Apple Store in Amsterdam, gaat ondanks de dood van de gijzelnemer door.

Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bekendgemaakt. Het onderzoek staat onder leiding van de officier van justitie en er gaan onder meer getuigen worden gehoord. Verder worden er gegevensdragers uitgelezen die bij twee huiszoekingen in Amsterdam in beslag zijn genomen. Het OM hoopt meer informatie te kunnen vinden inzake het motief voor de gijzeling.

Op dinsdagavond kwam er bij de hulpdiensten melding binnen van een overval op het Leidseplein. Ter plaatse bleek het te gaan om een gijzeling in de Apple Store. Toen de politie arriveerde opende de dader vrijwel direct het vuur en schoot op de agenten. Er raakte niemand gewond. De man hield binnen mensen gegijzeld en eiste 200 miljoen euro aan cryptovaluta.

Na enkele uren vroeg de gijzelnemer om water en kreeg dit geleverd met een bomrobot. Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en rende weg. De gijzelnemer rende achter hem aan en werd op dat moment door een auto van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aangereden. Hiervan zijn beelden (klik hier) gemaakt.