Vrijdagochtend zijn twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie op de Zwollenaar Robert Voorhorst voor zijn woning aan de Akkerbergstraat op 3 september van dit jaar.

De twee verdachten zijn een 39-jarige inwoner van Dalfsen en een 45-jarige man uit Harderwijk. Het tweetal is na uitgebreid onderzoek door het Team Grootschalige Opsporing (TGO) aangehouden in woningen in Zwolle en Harderwijk. Na de aanhoudingen zijn een aantal panden doorzocht. Het gaat om drie woningen en twee loodsen. Daarbij werd onder andere diverse vuurwapens en munitie aangetroffen.

Op 3 september werd de 48-jarige Robert Voorhorst rond 05.45 uur net nadat hij in zijn auto was gestapt onder vuur genomen met een automatisch wapen. Het voertuig van Voorhorst kwam tot stilstand in de tuin van de overburen. Het slachtoffer overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Over de aanleiding en het motief kan de politie in het belang van het onderzoek geen mededelingen doen. Dat er geen sprake is/was van een persoonsverwisseling, zoals in sommige media bericht werd, was voor het onderzoeksteam al enige tijd duidelijk.