© Politie

Onderzoek naar liquidatie Ajax hooligan en crimineel Martin van de P. alias Polletje loopt dood

Het onderzoek naar de liquidatie van Ajax hooligan en crimineel Martin van de P. alias Polletje loopt dood.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen. Een jaar na de moord is er bij de politie nog steeds geen verdachte of concrete informatie uit welke hoek de liquidatie komt. Volgens de recherche had Van de P. veel vijanden gemaakt tijdens zijn criminele carrière en tijd als Ajax hooligan. De politie heeft alle scenario’s nagelopen en alle sporen lopen dood. Ook qua tips is er weinig tot niets binnengekomen. Eén tip van een gedetineerde in Duitsland die een link claimde met een rivaliserende bende van de Hells Angels, is onderzocht, maar ook dat spoor liep op niets uit.

Martin van de P. werd op donderdagmiddag 4 maart 2021 op de Alexander Dumaslaan in Zuidoost opgewacht door een gewapende man. Het slachtoffer had net zijn dochtertje van school gehaald toen hij op straat onder vuur werd genomen. De schutter schoot ‘Polletje’ van dichtbij door zijn hoofd en is op de vlucht geslagen.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een bijzonder kille liquidatie. Het gaat om een man in de leeftijd van 20 tot 25 jaar oud die in het zwart gekleed was. Dezelfde man stond volgens de politie een dag voor de liquidatie ook op de plaats delict. Omdat Van de P. zijn dochter die dag niet haalde van school is de liquidatie vermoedelijk uitgesteld. De politie roept iedereen op die iets gezien heeft om zich te melden.

Van de P. alias ‘Polletje’ had een crimineel verleden. Hij kreeg in 2000 een gevangenisstraf van vijftien jaar opgelegd voor het doodschieten van vier mannen in een seksclub in Haarlem. Later stond hij voornamelijk bekend als Ajax-hooligan. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang.

De schutter die Polletje heeft doodgeschoten. © Politie