De politie heeft bekendgemaakt dat een poging tot ontvoering heeft plaatsgevonden in de Rotterdamse wijk Crooswijk. De slachtoffers zijn neven van elkaar.

Het voorval deed zich voor in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 april rond 02.00 uur in de nacht. Twee neven van elkaar werden met de auto afgezet door een vriend. Het ene slachtoffer ging naar een woning aan de Schapendreef en de andere naar een woning aan het Ooienpad.

Toen het slachtoffer de woning aan de Schapendreef binnenkwam werd hij opgewacht door twee gemaskerde mannen. Het tweetal bedreigde het slachtoffer met vuurwapens en mishandelden hem. Vervolgens werd hij geboeid en mee naar buiten genomen.

Precies op hetzelfde moment stond zijn neef in de portiek aan het Ooienpad oog in oog met twee mannen in politie-uniform die met gerichte vuurwapens op hem afkwamen. Ze probeerden hem te overmeesteren waarop er een worsteling ontstond. Eén van de daders werd daarbij door een ruit in de portiek geduwd.

De daders vluchten weg in een donker busje en getuigen alarmeerden de politie. Toegesnelde agenten zagen op de Schapendreef drie vechtende mannen met bivakmutsen. De agenten gingen hier op af, waarop twee mannen wegrenden en de derde in de richting van de agenten duwden. Dit bleek het geboeide slachtoffer te zijn van de poging tot ontvoering.

Eén van de agenten zette de achtervolging maar trof de op de voet gevluchte mannen niet meer aan. Wel werd een geladen vuurwapen gevonden en een zwarte BMW met valse kentekenplaten achtergelaten door de daders. De BMW bleek in Rotterdam-Zuid te zijn gestolen.

De politie is op zoek naar getuigen van de poging tot ontvoering in Crooswijk. Daarom wordt er in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak.