Onderzoek naar verband beroving groot geldbedrag in Venlo en verijdelde beroving Zundert

De politie onderzoekt het verband tussen de verijdelde beroving in Zundert op vrijdagmiddag waarbij een persoon werd neergeschoten door de politie en een beroving op 19 juli in Venlo. Daarbij werd toen een groot geldbedrag buitgemaakt.

Vrijdagmiddag 28 juli rond 15.00 uur werd door de politie, op de Bredaseweg in Zundert, een poging tot beroving verijdeld. Vijf mannen, vier uit Breda (32, 36, 38 en 41 jaar) en een uit Oosterhout (42) werden op de Meirseweg aangehouden.

Tijdens de verijdeling probeerden de verdachten aan de politie te ontkomen. De verdachten probeerden te ontkomen waarop het arrestatieteam de mannen klemreed op de Meirseweg. Eén van de verdachten werd hierbij door de politie in zijn arm geschoten. Een zesde verdachte, een 24-jarige man uit Breda, meldde zich diezelfde avond op het politiebureau in Breda en werd hier aangehouden. Allen zitten vast voor verder onderzoek.

Op woensdagmiddag 19 juli werd in Venlo op de Peperstraat een man beroofd van een groot geldbedrag. Het slachtoffer raakte niet gewond bij de overval. De politie onderzoekt op welke manier beide zaken met elkaar te maken hebben. Het onderzoek is in volle gang en op dit moment kan geen verdere informatie worden gegeven.