Onderzoek naar witwassen bij Tilburgs autoverhuurbedrijf

De politie heeft deze week de drie directieleden van een agentschap van een internationaal Amerikaans autoverhuurbedrijf aangehouden wegens witwassen. Bij de vestiging in Tilburg is volgens het Openbaar Ministerie (OM) sprake van een opvallend grote contante geldstroom.

Uit onderzoek is volgens justitie gebleken dat het verhuurbedrijf over een periode van ruim twee jaar voor meer dan 750.000 euro cash auto’s verhuurde. Dit terwijl het moederbedrijf aangeeft dat contante betalingen al geruime tijd niet meer worden geaccepteerd. Hierdoor is een vermoeden van het witwassen van illegaal verkregen vermogen ontstaan.

Onderzoek in de politiesystemen bracht aan het licht dat regelmatig leden van Satudarah worden aangetroffen in auto’s van het verhuurbedrijf in Tilburg. In een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem is ook het verband gelegd tussen drugshandel, gewapende personen, leden van Satudarah MC en auto’s van het verhuurbedrijf.

Het zelfstandige bedrijf in Tilburg verhuurt auto’ s van de internationale onderneming. Bij het hoofdkantoor is door het Openbaar Ministerie de administratie opgevraagd om inzicht te krijgen in de bedrijfsvoering van het Tilburgse agentschap. De aangehouden directieleden, twee mannen en een vrouw uit Tilburg en Goirle, zijn deze week door de politie verhoord en in afwachting van de verdere uitkomsten vrijgelaten.