Hagenaar onder vuur genomen in de Schilderswijk

UPDATE: Onderzoek onthoofding en liquidatie in Amsterdam opgeschaald naar tweede TGO

De Amsterdamse politie heeft in het onderzoek naar de onthoofding en liquidatie van Nabil Amzieb, een tweede Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op de zaak gezet.

De zaak is volgens de politie zo complex dat er nog een team op de zaak is gezet. Samen gaan ze als één groot team samenwerken aan de lugubere moordzaak.

De politie is druk bezig met het bekijken van camerabeelden uit de directe omgeving van shishalounge Fayrouz aan de Amstelveenseweg waar het hoofd van het slachtoffer werd gevonden. De shishalounge is na de vondst per direct gesloten.

Het lichaam werd afgelopen dinsdag al gevonden in een brandende auto op de Mijehof in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer, de 23-jarige Nabil Amzieb, is een bekende van de politie.

(UPDATE)

De politie heeft bekendgemaakt dat een tweede autobrand gelinkt kan worden aan de liquidatie en onthoofding van Nabil Amzieb. Het gaat om een volkswagen Polo die woensdagochtend branden werd aangetroffen op Kelbergen in Zuidoost. Het voertuig is tussen 18 en 19 mei gestolen vanaf Ondiep-zuidzijde in Utrecht. De Volkswagen Caddy waarin het lichaam van het slachtoffer werd gevonden is ook gestolen in Utrecht.