Groot onderzoek Rotterdamse politie naar dode baby in zak

De Rotterdamse politie is een groot onderzoek gestart naar de stoffelijke resten van een baby die werden gevonden aan de Antoine Platekade. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Een voorbijganger trof donderdagochtend in een plantenbak nabij het Nieuwe Luxor Theater de stoffelijke resten aan in een zak. Zij waarschuwde direct de politie. Agenten stelden alles veilig en startten een uitgebreid onderzoek.

Medewerkers van de Forensische Opsporing deden donderdag onderzoek onder meer met een scanapparaat onderzoek op de vindplaats. De locatie werd ruim afgezet ten behoeve van het onderzoek. Op dit moment is nog niet wat de doodsoorzaak is geweest. Ook is het nog niet duidelijk wanneer hij of zij is overleden en hoelang het lichaampje op de locatie heeft gelegen.

De politie heeft meteen een groot rechercheteam, een TGO, geformeerd om onderzoek te doen. De rechercheurs doen een dringend beroep aan alle bewoners van, en alle bezoekers aan, de Kop van Zuid om informatie door te geven. Dat kan via 0800-6070 of Anoniem via 0800-7000.