Onderzoek OM naar uitgelekte strafdossier Willem Holleeder

Vertrouwelijke documenten uit de strafzaak tegen Willem Holleeder zijn gepubliceerd op Vlinderscrime. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onderzoek ingesteld naar het uitlekken van de documenten.

Op de website zijn onder meer verklaringen gepubliceerd van Willem Holleeder zelf en zijn zussen Astrid en Sonja. Het OM en de advocaat van Holleeder zijn op zijn zachts gezegd ‘not amused’. Justitie heeft een onderzoek ingesteld.

“Dit is ongehoord en zeer schadelijk voor alle verdachten, getuigen en andere betrokkenen”, aldus een woordvoerder van het OM tegen Hart van Nederland. “Dit is slecht voor de rechtspleging.”

Uit de stukken blijkt dat Holleeder bij de in 9 juni 2015 geliquideerde Lucas Boom geld investeerde in drugshandel. Een dag voor zijn arrestatie eind 2014, zou hij 85 ruggen van Boom krijgen als winst voor een eerdere investering.

Zijn zussen Sonja en Astrid waren volgens Holleeder betrokken bij het vervoeren en bewaren van de opbrengsten van de drugshandel. Astrid zou thuis het geld van Willem Holleeder hebben bewaard. Wij zullen hier wellicht later op terugkomen na het doornemen van alle stukken.