Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Onderzoek witwassen gestart na vondst kluis vol met cash in woning overvallen echtpaar in Deurne

De politie heeft na een woningoverval in Deurne een onderzoek gestart inzake witwassen. Bij de slachtoffers werd een kluis aangetroffen met daarin honderdduizenden euro’s cash.

Op 11 mei sloegen de overvallers toe bij een ouder echtpaar en gingen er vandoor met een kluis. Tijdens onderzoek van de politie in de woning werd een tweede kluis aangetroffen met een aanzienlijke hoeveelheid contant geld. De recherche startte vervolgens, naast het onderzoek naar de overval, ook een onderzoek naar de herkomst van het geld.

Daaruit bleek dat het geld vermoedelijk van een familielid van de bewoners was. De 49-jarige man uit Heerlen had niet genoeg legale inkomsten om een dergelijk groot contant geldbedrag te kunnen verklaren, waarop de financiële recherche de zaak heeft opgepakt.

Agenten hebben vanochtend de verdachte aangehouden en een doorzoeking verricht in zijn woning. Bij hem thuis werden nog eens enkele tienduizenden euro’s gevonden en in beslag genomen. Ook in de woning in Deurne werd opnieuw een doorzoeking verricht. Daar troffen agenten een paar honderd verschillende flessen whisky aan met een grote totaalwaarde. Het gaat om twintig dozen vol die ook in beslag zijn genomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en wordt verdacht van witwassen.