Online menukaarten met drugs leiden politie naar aanzienlijke hoeveelheden drugs en cash

Een grootschalige politieoperatie leidde tot de ontdekking van aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen in een woning te Almere, waarbij een 19-jarige bewoner werd gearresteerd. De politie traceerde de handel in verdovende middelen via online verspreide menukaarten.

Op deze menukaarten werden verschillende soorten verdovende middelen vermeld, die vallen onder de strafbare categorieën van lijst 1 en 2 van de Opiumwet.

Na uitgebreid onderzoek verkregen rechercheurs inzicht in de vermoedelijke verdachten die betrokken waren bij het verspreiden van deze menukaarten. Afgelopen woensdag resulteerde deze actie in de arrestatie van een 19-jarige man uit Almere. Zijn woning werd doorzocht en leverde de vondst van diverse kilo’s softdrugs en een geringe hoeveelheid harddrugs op.

Deze producten werden online aangeboden, variërend van XTC-pillen, hashish, MDMA tot andere substanties zoals kamagra, THC-snoepjes en snus. Tevens werden contanten ter waarde van bijna 6000 euro in beslag genomen, evenals diverse luxe items zoals kostbare kleding. Ook werd zijn auto in beslag genomen, vermoedelijk gebruikt voor de handel.

De verdachte is vandaag voorgeleid en de rechter-commissaris heeft besloten zijn voorarrest met twee weken te verlengen.