In verband met de vangst van een grote partij heroïne van 1100 kilogram afgelopen februari, is er een conflict ontstaan in de Turkse onderwereld. Er dreigen mensen te worden ontvoerd in verband met de weggetipte partij drugs.

Volgens NRC heeft de een verdachte uit Rotterdam het drugstransport weggetipt aan de Belgische politie. De man zou naar eigen zeggen betrokken zijn geraakt bij de grootschalige drugshandel nadat één van de hoofdverdachten uit Amersfoort schulden van hem had overgenomen.

Naast het wegtippen van de partij heroïne wordt de man ook beschuldigd van het rippen van een partij cocaïne van 1300 kilogram. Hierdoor is er een ernstig conflict ontstaan waarbij ernstige bedreigingen zijn geuit. Een familie uit Rotterdam zit momenteel ondergedoken in verband met een mogelijke ontvoering.

De betreffende partij heroïne werd in februari onderschept in de haven van Antwerpen. De 1100 kilo heroïne was afkomstig uit Iran en is aangetroffen in een lading bakovens. De drugs met een straatwaarde van 34 miljoen euro was bestemd voor de Nederlandse markt.