Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Onrustige voetbalwedstrijd tussen Roda JC en MVV: Tien aanhoudingen en vernielingen

De politie blikt terug op een voetbalwedstrijd tussen Roda JC en MVV die, ondanks beheersbare momenten, tegen het einde zeer onrustig verliep.

Voorafgaand aan, tijdens en na de wedstrijd waren diverse politiedisciplines aanwezig in Kerkrade en Maastricht. Hoewel de derby tussen de twee teams altijd gepaard gaat met emoties, resulteerde dit niet in grote incidenten buiten het stadion. Niettemin zijn er in totaal tien personen aangehouden.

Binnen het stadion ontstond rond het einde van de wedstrijd onrust. Uitsupporters richtten diverse vernielingen aan binnen en buiten het stadion. Stoelen van de tribune werden gesloopt en op het veld gegooid. Zelfs de sanitaire voorzieningen moesten het ontgelden en werden vernield. Het onderzoek naar deze en andere strafbare feiten is gaande, met de verwachting van meer aanhoudingen.

Er zijn in totaal tien personen aangehouden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een uitsupporter gearresteerd vanwege verboden wapenbezit. Na de wedstrijd zijn zes personen in Kerkrade aangehouden voor belediging, openlijke geweldpleging of vandalisme. In Maastricht zijn drie personen gearresteerd vanwege het niet voldoen aan een bevel of vordering en belediging.

Om de situatie onder controle te houden, was de politie met diverse eenheden aanwezig, waaronder de Mobiele Eenheid, politiepaarden en motorrijders, rondom het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Hoewel de precieze inzet niet wordt gespecificeerd, toonde de onrustige situatie aan het einde van de wedstrijd de noodzaak van deze inzet.