De Mexicaanse autoriteiten zijn druk bezig  met het ontmantelen van het beruchte Sinaloa-drugskartel, de kleine grote baas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán werd vorige maand gepakt bij een actie van de marine. Afgelopen week zijn bij een actie zes vliegtuigjes in beslag genomen die gebruikt zouden zijn bij het smokkelen van drugs.

De actie vond plaats op het platteland nabij Culiacán, de plaats geldt als bastion van het Sinaloa kartel. Bij de actie zijn naast de inbeslagname van de vliegtuigjes ook drie verdachten aangehouden die in het bezit waren van pakketten cocaïne en marihuana. Tevens waren ze gewapend met vuurwapens en granaatwerpers.

Ruim twee weken geleden sloegen de Mexicaanse autoriteiten een grote slag in hun strijd jegens de Sinaloa kartel. Op 22 februari werd rond 06.00 uur (lokale tijd) ’s werelds grootste en machtigste drugsbaas, Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán, opgepakt. Guzmán was al ruim 13 jaar op de vlucht na zijn ontsnapping uit de gevangenis. Klik hier om het verhaal te lezen van hoe 200 elite mariniers waarlijk gejaagd hebben op ‘El Chapo’ Guzmán.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl