ashraf sekkaki ontsnappingskoning, sekkaki drugsbende marokko, ashraf sekkaki marokko drugs

Ontsnappingskoning leidde Belgische drugsbende vanuit cel in Marokko

Ashraf Sekkaki, de ontsnappingskoning uit België, blijkt uit een cel in Marokko een drugsbende te hebben geleid die zaken deed in België en Nederland. Sekkaki werd vooral bekend na een ontsnapping met een helikopter uit de gevangenis van Brugge.

Dat melden Belgische media. Begin 2014 werd een onderzoek gestart naar de drugsbende toen een van de verdachten werd gepakt met een hoeveelheid drugs. Naarmate het onderzoek vorderde werd al snel duidelijk dat Sekkaki vanuit zijn cel in Marokko de regie in handen leek te hebben. Niet veel later werden in Amsterdam drie personen aangehouden met wietstekken die connecties zouden hebben met de groep.

In augustus 2015 was het opnieuw raak toen werd een broer van Sekkaki opgepakt met 25.000 xtc-pillen in zijn bezit. Een paar weken geleden was het wederom raak toen twee mannen gepakt werden met 100.000 xtc-pillen en 1,2 kilogram cocaïne.

Na de spectaculaire ontsnapping met een helikopter uit een gevangenis in Brugge was Ashraf Sekkaki enige tijd spoorloos totdat hij opdook in Marokko. Onderweg naar Marokko zou hij nog wat overvallen hebben gepleegd. De Marokkaanse autoriteiten hadden de ontsnapte Sekkaki al snel te pakken. Omdat Marokko onderdanen niet uitlevert is hij in Marokko berecht voor onder meer zijn ontsnapping en zit hij daar sindsdien vast.