Ontsnapte Albanees gedood bij vuurgevecht

De politie in Griekenland heeft na een hevig vuurgevecht een Albanees doodgeschoten die vier maanden geleden op een spectaculaire wijze uit een gevangenis ontsnapte. De doodgeschoten Marian Kola wordt gezien als het brein achter de ontsnapping. De afgelopen maanden was de politie naarstig op zoek naar hem.

Op 22 maart 2013 ontsnapte Kola samen met tien andere landgenoten uit een Griekse gevangenis. Een groep zwaarbewapende mannen kwam Kola bevrijden. Ze vielen de gevangenis met granaten en vuurwapens aan om hun vriend te bevrijden. Deze vriendengroep gaat letterlijk voor elkaar door het vuur.

In de maanden daarna werden drie voortvluchtigen en een handlanger doodgeschoten. Vijf ontsnapte mannen werden opnieuw opgepakt en zitten weer achter de tralies. De politie was alleen nog maar op zoek naar Kola en een medevluchter genaamd Ilir Kupa.

Gisteren werd het duo gesignaleerd bij de grens met Albanië. Naar alle waarschijnlijkheid waren ze van plan om naar Albanië te reizen. Toen het duo doorhad dat de politie ze in de smiezen had en ze wilde aanhouden, openden ze het vuur.

De zwaarbewapende mannen schoten met kalasjnikovs en pistolen gericht op de agenten. Bij dat vuurgevecht raakte één agent gewond aan zijn been en werd Marian Kola doodgeschoten door de politie. Zijn kompaan Ilir had meer geluk en wist te ontsnappen en is sindsdien spoorloos.