©

Ontsnapte Spaanse gangster met jetski gevlucht naar Marina Smir in Marokko

Een gezochte Spaanse hasjhandelaar die recent door een grote groep gangsters werd bevrijd uit een ziekenhuis, is met een jetski gevlucht naar Marokko.

Het gaat om Samuel Crespo die recent door zijn vrienden werd bevrijd uit een ziekenhuis. Crespo lag daar nadat hij gecrasht was terwijl de politie achter hem aan zat. Na de crash werd hij aangehouden en onder politiebewaking naar het ziekenhuis gebracht.

Kort na aankomst kwamen zijn vrienden, ongeveer twintig man, naar het ziekenhuis en hebben hun vriend en leider bevrijd. De twee agenten die daar zaten als bewaking waren geen match voor de grote groep criminelen.

Nu blijkt dat Crespo met een jetski naar de Spaanse enclave Ceuta is gevlucht. Daar zou hij, volgens Spaanse media, twee dagen in een kliniek hebben doorgebracht om behandeld te worden aan de verwondingen die hij opliep door de motorcrash. Daarna is hij met een jetski naar Marokko gegaan en is op het strand van Marina Smir, een zeer populaire strand/hotspot onder Marokkaanse-Nederlanders, gesignaleerd.

Of de Marokkaanse autoriteiten ook actief op zoek zijn naar de ontsnapte hasjhandelaar is maar zeer de vraag. Als hij niet internationaal gesignaleerd staat en ook nog goede connecties heeft in de regio dan kan hij daar nog wel even bijkomen en uit handen blijven van de Spaanse autoriteiten.