Zondagmiddag is een 25-jarige man uit Zaltbommel door een arrestatieteam in Dordrecht bevrijd nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag werd ontvoerd in zijn woonplaats. Twee verdachten zijn aangehouden.

De politie kreeg die nacht melding dat een man vanuit een woning aan de Mau de Jongstraat in Zaltbommel tegen zijn wil in was meegenomen in een auto. Daarbij zou ook geweld zijn gebruikt. Direct na de melding startte de politie een grootschalig onderzoek.

Uit onderzoek bleek dat een 25-jarige man uit Zaltbommel was verdwenen en mogelijk werd vastgehouden in een woning aan de Augustijnenkamp in Dordrecht. Na een zorgvuldige voorbereiding viel zondagmiddag een arrestatieteam de woning binnen.

In de woning werden het slachtoffer en nog twee andere personen aangetroffen. De twee verdachten zijn aangehouden voor nader onderzoek. De actie verliep vlekkeloos en raakte niemand gewond. Het slachtoffer bleek enkele verwondingen over te hebben gehouden aan de ontvoering. De toedracht van de ontvoering lijkt zich volgens de politie af te spelen in het criminele circuit. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.