Ontvoerde man werd zwaargewond uit bestelbusje gegooid tijdens wilde achtervolging politie

De man die zaterdagavond in Beverwijk werd ontvoerd werd door de daders tijdens een achtervolging met de politie uit de bestelbus gegooid.

Bij de meldkamer kwamen rond 22.45 uur meldingen binnen dat een man zou zijn ontvoerd vanaf de Melis Stokelaan. Er zouden meerdere personen in de bestelbus zitten volgens de melders en daarnaast zou er ook geschoten zijn. Daarop stelde de politie een onderzoek in en is op zoek gegaan naar de bestelbus.

Op een gegeven moment zagen agenten het busje rijden en bij het zien van de politie sloeg de bestuurder op de vlucht. Met hoge snelheid probeerden ze te ontkomen en in Heemskerk werd de ontvoerde man, een 37-jarige inwoner van Beverwijk, uit het busje gegooid.

Een aantal politieagenten bekommerden zich om het slachtoffer terwijl andere politie-eenheden de achtervolging hebben voortgezet. Het slachtoffer bleek zwaargewond. Op de Luxemburglaan stopte de bestelbus en probeerden de verdachten tevergeefs te ontkomen. Zij konden al snel worden aangehouden. De politie heeft vier verdachten, mannen in de leeftijd van 25 tot en met 41 jaar, aangehouden.

Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en de recherche heeft een onderzoek ingesteld. Tijdens de achtervolging in Beverwijk en Heemskerk werden meerdere goederen door de verdachten uit de bestelbus gegooid. Met politiehonden is er onderzoek verricht en meerdere spullen zijn veiliggesteld voor verder onderzoek.