Ontvoerde Zuid-Amerikaan springt uit raam op drie hoog en meldt zich ernstig gewond bij politiebureau

In Den Haag heeft zich op een politiebureau een gewonde man uit Zuid-Amerika die vertelde tegen zijn wil te zijn meegenomen. Hij zou uit een raam zijn gesprongen.

De 42-jarige man had naar eigen zeggen op donderdag 8 september een afspraak op het Centraal Station in Rotterdam. Hij is daar aan de Conradstraat in een grote lichtgrijze auto gestapt die stond te wachten. In het voertuig zaten drie mannen.

Op 26 september, om ongeveer 10.00 uur heeft de man zich gemeld bij politiebureau Zuiderpark in Den Haag. Hij bleek ernstig gewond te zijn. De Zuid-Amerikaan vertelde lange tijd te zijn vastgehouden tegen zijn wil. Hij wist te ontsnappen door van drie meter hoogte uit het raam van een woning te springen.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld naar de mishandeling en mogelijke ontvoering en zoekt getuigen. Het slachtoffer heeft donker haar en een kort baardje. Toen hij zich op 26 september bij het politiebureau in Den Haag meldde, droeg hij een grijze broek, een grijze trui en zwarte sokken. Hij liep moeilijk door zijn verwondingen.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de woning waar hij uit is gesprongen vermoedelijk in de omgeving van de Bellamystraat, Nieuwlandstraat, Pieter Langedijkstraat en de Betje Wolffstraat in Den Haag moet staan.