Donderdagavond is op de Banckertlaan in Hilversum een 46-jarige man aangevallen door twee gewapende mannen en bedreigd. De mannen wilden het slachtoffer kennelijk ontvoeren en dwongen hem een rode bestelbus in. Ondertussen schreeuwde de man dat de politie gebeld moest worden.

Omwonenden hoorden het geschreeuw en belden de politie. Die achtervolgden de bestelbus op de A27 richting Eemnes. Daarop werd er meerdere keren geschoten op de achtervolgende politie die daardoor genoodzaakt waren om afstand te houden en de bestelbus kwijt raakten.

Op de Vogelweg in Lelystad werd de bestelbus weer opgespoord en kon de achtervolging hervat worden. de verdacten haalden gevaarlijke capriolen uit om te ontkomen aan de politie. Ze reden met zeer hoge snelheid door de Waterwijk. Op de Griend wist de bestelbus weer te ontkomen. Niet veel later belde het slachtoffer de politie met de melding dat hij zich op de Archipel bevond. De bestelbus was daar gestopt en drie van de vier verdachten waren gevlucht. Een vierde, een 43-jarige Amsterdammer, bevond zich nog op de Archipel en kon direct worden aangehouden.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl