De politie heeft na een melding over stankoverlast een wietkwekerij met oogstrijpe planten, kilo’s gedroogde toppen en cash aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van verschillende meldingen over stankoverlast stelde de politie een onderzoek in bij een woning aan de Vondellaan in Oosterhout. De wijkagent ging ter plaatse en belde aan bij het adres waar de stankoverlast vandaan zou komen. De bewoner weigerde open te doen. Wel ging hij via een raam in gesprek met de agent.

De verdachte weigerde mee te werken en kwam plotseling naar buiten gerend en sloeg op de vlucht. De wijkagent zette op de fiets de achtervolging in en wist de verdachte even verderop aan te houden. Tijdens de achtervolging gooide de man nog een plastic zak weg. Daar bleek een flinke som cash geld in te zitten. Het geld is in beslag genomen. De 31-jarige man is afgevoerd naar het politiebureau en vastgezet.

Na zijn aanhouding gaf de verdachte zijn huissleutel af en konden agenten de woning gaan doorzoeken. In de woning vonden ze een zak met ruim 2,5 kilo gedroogde wiet. Ook was er op de bovenste verdieping een wietdrogerij ingericht. Ook daar lagen toppen te drogen. In een slaapkamer stonden 144 oogstrijpe wietplanten. De kweekmaterialen en wiet zijn in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.