Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Opdracht liquidatie café La Creme in Marrakech kwam uit Nederlandse gevangenis

De liquidatie bij café La Creme in Marrakech zou zijn gepleegd vanwege een verdwenen partij cocaïne van bijna 30 miljoen euro. De opdracht zou zijn gegeven in een Nederlandse gevangenis.

Dat melden verschillende Marokkaanse media. De reden voor het vuurwapengeweld zou een verdwenen partij cocaïne zijn. De opdrachtgever zou hebben beloofd de slachtoffers één voor één te liquideren als hij niet zijn geld of drugs terugkrijgt. Ook familieleden en andere geliefden zouden niet gespaard worden als er niet snel betaald zou worden.

De twee mannen die verdacht worden de moord te hebben uitgevoerd, de 24-jarige Edwin R.M. en de 29-jarige Shardyone G.S., werden 50.000 euro per persoon beloofd voor een geslaagde liquidatie. De opdrachtgever/sponsor zit volgens Al Massae in een Nederlandse gevangenis een celstraf uit van 12 jaar inzake grootschalige drugshandel.

Als dit echt het geval is zal spoedig bekend worden wie de opdrachtgever is geweest van de fout gelopen liquidatie. Dit is echter niet bevestigd door de Marokkaanse politie. Eerder werd gemeld dat de man in de Dominicaanse Republiek zou zitten. Het één sluit het ander niet uit en er kunnen meer kopstukken bij betrokken zijn geweest.

Naast de twee vermeende schutters is nog een derde aanhouding verricht in verband met de liquidatie bij café La Creme. Het gaat om een Marokkaanse-Nederlander die tegelijk met Edwin R.M. en Shardyone G.S. is gearriveerd in Marokko. Zijn rol bij de moord wordt onderzocht.

Het onderzoek naar de verkeerd gelopen liquidatie waarbij de onschuldige 26-jarig student Hamza Chaib om het leven kwam is in volle gang. De Marokkaanse recherche maakt grote stappen en verwacht snel precies te weten wie allemaal betrokken is geweest bij het moordplan.