‘Opdracht voor liquidatie bij café in Marrakech komt uit Nederland’

De opdracht van de koelbloedige liquidatie bij café La Creme in Marrakech zou uit Nederland zijn gekomen.

Volgens Le360 is de opdrachtgever van de liquidatie een Marokkaan uit Nederland. Het zou volgens de nieuwssite te maken hebben met een conflict. Of dit ook zo is, is vooralsnog niet te zeggen. De liquidatie lijkt goed gepland en een doelgerichte actie.

Op donderdagavond komen rond 19.45 uur (lokale tijd) twee mannen op een Yamaha T-Max motorscooter bij café La Creme en openden het vuur. Een 26-jarige geneeskunde student, die tevens zoon van de president van een rechtbank is, wordt van dichtbij geliquideerd. Door de schoten raakt nog zeker één persoon gewond.

Na de liquidatie zijn de daders gevlucht op de T-Max motorscooter en hebben deze kort daarna in brand gestoken. Het vuurwapen die gebruikt is bij de liquidatie is ook in brand gestoken. De Marokkaanse politie heeft een groot onderzoek ingesteld en is op zoek naar verdachten.

Naar verluidt zouden er arrestaties zijn verricht maar hier zijn tegenstrijdige berichten over. Een medewerker van de Marokkaanse regering heeft op Twitter gemeld dat zes personen zijn aangehouden maar heeft dit later weer aangepast en gemeld dat er voor zover bekend nog niemand is aangehouden.