Openstaande boete leidt naar auto vol met tientallen kilo’s cocaïne in garagebox

De politie in Oosterhout heeft tientallen blokken cocaïne aangetroffen bij een man met een openstaande boete.

Agenten voerden woensdagavond samen met medewerkers van de gemeente een controle uit bij een woning in verband met mogelijk illegale bewoning. Daarnaast was er een vermoeden dat er wiet gekweekt zou worden in het betreffende pand.

De bewoner leek niet thuis te zijn en de voordeur werd door de politie geforceerd om een controle te kunnen uitvoeren. Eenmaal binnen bleek de 28-jarige bewoner toch wel thuis te zijn. Van illegale bewoning of hennepteelt was geen sprake.

De man bleek nog wel een boete open te hebben staan en omdat hij deze niet kon betalen moest zijn auto in beslag worden genomen. Toen agenten spullen uit de auto wilde halen gedroeg de verdachte zich erg zenuwachtig. Al snel bleek waarom want in een koffer werd twee kilo cocaïne aangetroffen.

De man is aangehouden en met zijn toestemming is vervolgens een garagebox doorzocht. In een auto in de garagebox werden verschillende pakketten cocaïne gevonden. In totaal ruim 40 kilo. De partij drugs is in beslag genomen en de verdachte zit vast voor verder onderzoek.