Laatste beelden van Orlando Boldewijn (17). © Opsporing Verzocht

Opgepakte verdachte onderzoek dood Orlando Boldewijn (17) weer vrijgelaten

De Hagenaar die onlangs werd aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn, is weer op vrij voeten.

De 27-jarige man uit Den Haag werd zondagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van Orlando. Vanmiddag werd de verdachte weer heengezonden. De afgelopen dagen is hij gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid en momenteel zijn er onvoldoende gronden om hem langer vast te houden. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Na onderzoek van de politie bleek dat hij voor het laatst gezien was in Den Haag. Daar zou de jongen een date hebben gehad. Na een week vermist te zijn troffen agenten het lichaam van Orlando aan in het water De Blauwe Loper in Ypenburg. De vondst werd gedaan na een anonieme tip.

De politie heeft onder meer op televisie aandacht besteed aan deze zaak. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is op de zaak gezet en doet uitgebreid onderzoek naar de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn.