© Pexels

Ophef na TikTok-video gedetineerde in cel met televisie, geluidssysteem, leren stoel en luchtbevochtiger

Een video van een TikTok-gebruiker vanuit een Britse gevangenis heeft voor verontwaardiging gezorgd.

De gedetineerde vergeleek zijn verblijf met een hotel. Het account @hmpunknown deelde de video waarin een televisie, geluidssysteem, telefoon, luchtbevochtiger en een leren stoel naast een bed te zien waren. ‘Als je gevangeniscel eruitziet als een hotelkamer’, aldus de caption bij de video.

De virale video is al meer dan een miljoen keer bekeken, maar veel TikTok-gebruikers zijn woedend. Een persoon schreef: ‘zij krijgen een beter leven van binnen dan wij van buiten, bruh.’ Een ander persoon schreef: ‘Ik, een alleenstaande werkende moeder van drie die op de grond slaapt terwijl ik ervoor zorg dat mijn kinderen alles hebben, denk dat ik misschien de wet ga overtreden voor een comfortabel bed.’

Het is onduidelijk in welke gevangenis de TikTok-gebruiker zit, of waarom hij erin zit. Afgaande op het profiel op TikTok lijkt het erop dat hij een gevangenisstaf van zeven jaar uitzit. In zijn bio staat: ‘2018-2025’ met daarnaast een emoji van een slotje. Er is een onderzoek gaande naar de video en mogelijke identiteit van de gedetineerde.