Een oplichter die zich voordeed als Saudische prins is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar. De man maakte miljoenen euro’s buit met de fraude.

De 48-jarige Anthony Gignac deed zich jarenlang voor als Saudische prins en noemde zichzelf Khalid bin Al-Saud. Hij was al eerder aangehouden voor soortgelijke feiten maar in 2015 ging Gignac opnieuw op zoek naar slachtoffers. De man speelde zijn rol overtuigend en maakte valse diplomatieke nummerplaten voor zijn auto, valse badges voor lijfwachten en had traditionele Saudische kleding in zijn kast hangen.

In zijn rol als prins wist hij miljoenen euro’s in handen te krijgen van investeerders. In totaal is er voor 7 miljoen euro verdwenen in de zakken van Gignac. De slachtoffers zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Hongkong. Het geld werd niet geïnvesteerd zoals beloofd maar uitgegeven aan luxe goederen zoals Ferrari’s, Rolls-Royces, jachten, dure kleding, sieraden en een luxe levensstijl.

Uiteindelijk liep de nep Saudische prins tegen het lamp doordat een beoogd slachtoffer in 2017 argwaan kreeg. Dit vanwege het feit dat de oplichter volop genoot van varkensvlees. Dit vind de investeerder hoogst opmerkelijk voor iemand die claimt familie te zijn can de Saudische koninklijke familie. De man stapte naar de politie waardoor de balletje aan het rollen is gekomen. De nep prins brengt de komende 18 jaar door in een Amerikaanse cel in plaats van jachten, dure hotels en prachtige villa’s.